Gardeners garden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Before: overgrown and sloping

Before: Overgrown with grass and with no real structure except an old pergola (which blocked the view), a crumbling wall and a small paved area by the house which was dominated by a shed and old lean-to conservatory this sloping garden needed to be transformed into a garden filled with plants for the gardener and with lots of different places to sit (for the non gardener).

lawnandpaving1

After: new lawns, terraces and planting areas

 

Design Solution: An extensive paved area by house incorporated the new conservatory and was partly enclosed by a new retaining wall. Planting, water feature and space for pots added to courtyard feel with plenty of space for entertaining. Steps lead up to a further sunny seating area with central millstone feature (retained from old garden), views over the surrounding countryside, a lavender hedge for fragrance and additional planting in shingle. Three new individual lawns were separated by areas of planting which included many grasses and also incorporated the clients various existing plants as requested. Trellis screening hid the shed and compost area and also, a secret woodland area with a seat to take further advantage of the views.

Advertisements