Contemporary woodland

binfieldbefore1

Before: an old wood and a left over building site

Before: The existing garden was derelict following extensive building work carried out on the house. The irregular shape of the plot, together with a steep slope along the rear boundary and a large number of trees (with preservation orders on them) made it a difficult space to work with. The client wanted a smart, contemporary garden which would enhance the extended and remodelled house as well as providing outdoor living space and somewhere for the children to play.

binfielddeck

After: defined spaces and decking give a contemporary feel and useable space

Design Solution: Decking was used to create an outdoor living space leading out from the sitting room and up to a raised dining area beneath the trees. A play area with wooden play equipment was located within view of the house, with access onto the new lawn for the children to run around and play. A new wooden retaining wall was constructed along the rear bank to make a large bed in which to plant shrubs for screening, together with perennials for summer interest. Bark paths lead through the trees, between areas of springtime planting, to another seat.

 

Advertisements